Blaudzun – Seadrift Soundmachine

Blaudzun - Seadrift Soundmachine
Blaudzun – Seadrift Soundmachine [2010][Pop]
Dit is pop met een hele grote Hoofdletter P. En dan doel ik op de kwaliteit van de muziek en niet zo zeer op de ‘sound’.
Blaudzun is de artiestennaam (genoemd naar een ‘onbekende Deense wielrenner uit de jaren 70) van de Nederlandse singer-songwriter Johannes Sigmond, een man die jaren als achtergrondzanger heeft opgetreden en aan veel verschillende projecten heeft deelgenomen, voor hij in 2006 solo ging. ‘Seadrift Soundmachine’ is zijn tweede volledige album en bevat twaalf nummers (eigenlijk elf want van één song staan twee versies op het album). Het is, naar de huidige maatstaven, een vrij kort album (nog geen 37 minuten), maar is van een ongekende schoonheid.

De sound kent veel Folk invloeden en is buitengewoon mooi georkestreerd. Blaudzun’s stem is opvallend, vaak wat aan de iele kant, waardoor het een erg sfeervol geheel is. Ritmes en refreintjes zijn heel erg lekker, zie voor een voorbeeld de clip van ‘Quiet German Girls’ hieronder. Daaronder trouwens nog een filmpje van een erg leuk recent interview met Blaudzun.

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod

Advertenties

~ door Andrew op 8 mei, 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: