Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy [2010][Hip-Hop]
Alle critici lijken het er over eens te zijn dat het nieuwste album van Kanye   West de beste Hip-Hop plaat is die in vele, vele jaren is verschenen (in het genre). Alhoewel ik wel vind dat Kanye zijn meesterwerk heeft afgeleverd ben ik het met die stelling niet eens (zó goed is hij dan ook weer niet). Na het debacle van zijn vorige plaat (‘808’s & Heartbreak’) ben ik wel erg blij dat Kanye West met zo’n enorm goede opvolger is gekomen.

Echter ik moet wel eerlijk zeggen dat ik om tot die conclusie te komen het album meerdere malen heb moeten beluisteren. De eerste drie of vier keer ‘hoorde’ ik het nog niet. Muzikaal gezien is het niet in een specifiek Hip-Hop hokje te plaatsen, er gebeurt te veel om over één specifiek geluid te spreken.
Alles wordt uit de kast gehaald: gierende gitaren, langdurig solopiano spel, samples, vette beats, noem maar op. Opvallend is verder dat het merendeel van de nummers niet echt ‘commercieel’ zijn; zowel qua refrein als lengte van de tracks (deze varieert tussen de 4:16 en9:07).

Wat mij betreft dus een geniale plaat, en of hij uiteindelijk in het ‘museum van de onvergetelijke albums’ terecht komt? We zullen zien.

Advertenties

~ door Andrew op 27 november, 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: